Agenda subiectivă. Săptămâna 17-23 august.

Luni – Joi

Adevărul adevărat este că oricât am căutat eu, săptămâna aceasta non-weekendul pare a fi o zonă destul de moartă. Cică vin și ploile, se duce și căldură într-un final, Slavă Domnului, așa că mă gândesc că prima parte a săptămânii este de reculegere, răcorire și pregătire. Pentru ce? Pentru probabil cel mai aglomerat weekend posibil. Pentru că atâtea festivaluri ca în perioada acesta nu cred să mai fi fost în vreo altă ocazie. Din fericire, sunt răspândite prin toată țara, așa că fiecare poate alege ce-i poftește inima.

Vineri – Duminică

Dacă vreți să rămâneți în București, aveți concerte cât cuprinde, de la Fun Lovin Criminals, la Asian Dub Foundation, la Guano Apes sau Nouvelle Vague, în parcul Herăstrău, la Bucharest Green Sounds Festival.

Dacă vreți să fugiți spre munte, dar totuși să rămâneți în oraș, puteți accesa Bohemian Square, la Brașov. Instalații interactive, expoziții de arte vizuale, concerte, proiecții de film și workshopuri creative.

Iar dacă doriți la munte, undeva mai departe dar nu foarte, alternativa este In Transylvania, unde puteți sta în mijlocul naturii, la poalele Făgărașilor, și asculta trupe precum Waldeck, Subcarpați sau Pixels.

Dacă sunteți căutarea a altceva decât direcțiile obișnuite, încercați Muscel cLover Fest. Chiar în localitatea Muscel, pe bază de experiențe rustice, corturi, focuri de tabără, drumeții și cântări mai mult sau mai puțin oficiale.

Pentru un festival în natură și despre natură, accesați PadisFest. În chiar Parcul Național Apuseni, cu discuții, dezbateri și strategii pentru un turism sustenabil, conservarea și dezvoltare zonei.

E final de vară, așa că mare încă ne cheamă la ea. În Vama Veche, de weekendul ăsta până weekendul celălalt, se desfășoară Vama sub lumini de Oscar. Program plin cu de toate pentru toți, de la cursuri de fotografie, film sau pictură, la expoziții și proiecții de filme.

Și, la final, locul în care îmi doresc să ajung de șase ediții de când a început și în care aș fi mers și anul acesta dacă puteam, să stau o săptămână întreagă și să consum filme și mai ales magnifice mâncăruri pe pâine, în Portul Cultural Cetate, la Divan Film Festival. Comentariile sunt de prisos, cine știe cunoaște

Spor la ales!

Advertisements

2 Comments

Filed under Evenimente

2 responses to “Agenda subiectivă. Săptămâna 17-23 august.

  1. Rox

    Supeeer! As adauga festivalul Anonimul din Sfantu Gheorghe, intre 21-23 august 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s