Agenda subiectivă. Săptămâna 31 august – 6 septembrie.

Luni

Vara este pe terminate, așa că agenda începe să se aglomereze. Cu lucruri tot mai serioase. Printre ele și proiecția în filmului The Pearl Button adus în avanpremieră la noi de Foreign Policy România. Filmul regizorului chilian Patricio Guzmán, premiat cu Ursul de Argint pentru scenariu în 2015, prezintă o istorie despre relaţia milenară a omului cu apa, triburi de navigatori, marinari europeni şi dictatori latinoamericani. La cinema Elvire Popesco, de la ora 19, doar pe bază de rezervare. Pentru cei care nu mai prind locuri, va avea loc o a doua vizionare și vineri.

Marți

Luna septembrie începe cu Festivalul Ambasadelor, cu ocazia căruia se vor petrece diverse evenimente culturale interesante. Pentru o incursiune internațională chiar la tine în oraș, între 1 și 5 septembrie, plimbă-te între Biblioteca Națională a României, Parcul Tineretului -Lumea Copiilor, Cinema Studio și Galeria Galateca, și vei avea parte de muzici, expoziții, filme și spectacole de tot felul.

Miercuri

Tot așa de final de sezon cald, merge o proiecție de film în aer liber, în Parcul IOR. Miercuri, Miss Julie, filmul lui Liv Ullman, cu Jessica Chastain și Colin Farell în rolurile principale. O ciudățenie în mod clar, dar foarte frumos executată.

Joi

Balkanik Festival 5 începe abia weekendul viitor, însă, pentru nerăbdători, la Club Control se organizează un Warm-up party. Cu DJ Huliganca pe terasă de la 18 și Sillyconductor și Rekabu, la interior de la 22. Dansuri, muzici și chiar abonamente cadou la festival. Pregătire temeinică, ce să mai.

Vineri 

Eu nu știu ce-i cu locul numit Secret Garden pentru că nu l-am accesat niciodată, însă mă gândesc că o fi vreo grădină interesantă în care vineri se desfășoară acest eveniment. Pentru căutătorii de locuri noi și misterioase.

Alternativ, a doua seară de poezie contemporană pe acoperișul Magheru One. Eu am fost la prima și mi-a plăcut, așa că vă sfătuiesc să încercați. E cu tot cu bar, briză, muzică și dans, la 21 de Nocturne.

Sâmbătă

Dacă e sâmbătă și e frumos afară, o seară sus pe terasă e bine venită. Și nu orice terasă, ci chiar a Hotelului Cișmigiu, la Nuit Sociale 2 ☆ Digestif. E cu dress code, soirée chic, și cu brățară, așa că sunați în avans și vă rezervați loc.

Duminică

În parcul Izvor avem primul festival de toamnă, Creative Fest. Începe sâmbătă, dar continuă duminică. Dacă în prima zi headlinerii sunt Grimus și Robin and the Backstabbers, duminică cei ce apreciază hip-hopul și rapul îl pot vedea pe Yasiin Bey, adică Mos Def, și apoi pe cei de la Șuie Paparude. Vedeți cum că integrați, eu sper doar să nu se distrugă iarba ca în vremurile de demult.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Evenimente

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s