Agenda subiectivă. Săptămâna 7 – 13 septembrie.

Luni

Săptămâna începe cu vernisajul expoziției lui Alex Gâlmeanu, Images of Nostalgia. Un concept diferit decât cele cu care ne-a obișnuit până acum, ce prezintă o latură mai ascunsă și experimentală a fotografului. Propus și curatoriat de Ioana Sisea.

Marți

Dacă sunteți pasionați de filme clasice și doriți să profitați de ultimele seri cu iz de vară, puteți merge sus pe Promenada Mall să vedeți Sabrina. Cu Humphrey Bogart și Audrey Hepburn.

Miercuri

În perioada 7-16 se întâmplă Bucharest Photo Week. Evenimentele ce vor avea loc cu această ocazie sunt numeroase și variate, iar două dintre ele au loc miercuri, la Clubul Țăranului. De la 18, Vietnam. 20 de zile la pas, despre călătoria asiatică a lui Bogdan Comănescu, într-o îmbinare dintre jurnalism și fotografie de călătorie; iar de la 20.30, Identities, un proiect interesant al fotografelor Luiza Boldeanu și Tina Obreja, ce propune o serie de autoportrete duble conceptuale.

Joi

Artista Maria Răducanu de obicei ne încântă urechile. Dar dacă sunteți curioși să o cunoașteți și dintr-o altă perspectivă, dați o fugă joi pe la BEAT bar umanist, ca să vă cadorisiți și papilele gustative. Pentru că, de data asta, artista nu doar cântă, ci și gătește minunății precum borș de fasole cu lobodă, ciulama de ciuperci, mămăliguță și chifteluțe de curcan marinate. La Cântare cu mâncare.

Vineri 

Anul trecut, cândva în iarnă, Byron a plecat în excursie la Cluj, unde a întreprins o colaborare inedită cu Muzica Militară a garnizoanei Bistrița și corul de elevi Excelsior, cu ocazia concertului Electric Marching Band. Ce s-a petrecut atunci pe scena Teatrul Național din Cluj se poate acum vedea și pe DVD-ul cu același nume, ce se va lansa oficial vineri seară la Hard Rock Cafe. Cu tot cu cântarea de rigoare. 

Sâmbătă

În Piața Festivalului Enescu are loc un eveniment interesant. Nu vă pot da prea multe detalii pentru că toată treaba e învăluită așa într-un oarecare mister. O chestie interstelară așa. Pot spune doar că îi aduce pe aceeași scenă pe membrii Bucharest Festival Orchestra și pe actorul Marcel Iureș, ce vor transforma în realitate conceptul dramaturgului Vlad Zografi. În Planetele.

În funcție de starea interioară cu care plecați din piață, puteți continua sau nu seara al petrecerea de aniversare și redeschidere a Club Colective. Cu Golan, Yaroslav, Tomma Alistair și Sick Carantino. Plus 500 de shoturi din partea casei.

Duminică

Tot weekendul, în Grădina Uranus, se desfășoară ediția acestei toamne de Balkanik Festival. A cincea la număr, cu atmosfera dansată obișnuită, mâncăruri, expoziții și filme. Seara de duminică începe cu proiecția în avanpremiera a filmului Dincolo de calea ferată, a regizorului Cătălin Mitulescu, de la 17:30 la The Ark. Iar noaptea și festivalul se încheie cu Amsterdam Klezmer Band și Shantel & Bucovina Club Orkestar.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Evenimente

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s