Agenda subiectivă. Săptămâna 14 – 20 septembrie.

Luni

La Grădina cu filme, săptămâna începe cu proiecția specială RAMONA… și ceilalți. Cei ce apreciază noul val românesc au ocazia să vizioneze trilogia regizorului Andrei Crețulescu, formată din scurtmetrajele BAD PENNY, KOWALSKI și RAMONA. Cu tot cu echipă și Q&A.

Marți

Au trecut și ploile de weekend, așa că marți are loc proiecția amânată a documentarului HAPPY, sus pe Deschis Gastrobar. Produs de Eiji Han Shimizu și discutând despre ce altceva decât fericire, este se pare cel mai descărcat documentar pe iTunes.

Pentru cei ca mine, adică fascinați de Islanda dar încă neajunși pe meleagurile respective, expoziția Icelandic Shots de Dan Samoilă este o ocazie de vizualizare de la depărtare a  minunățiilor din nord încă neaccesate. Vernisajul are loc marți, în cadrul Bucharest Photo Week, la Muzeul Național al Țăranului.

Miercuri

O galerie de artă în plus nu strică niciodată, așa că în mijloc de săptămână se inaugurează Suprainfinit Gallery, cu expoziția colectivă a artiștilor Alina Anca, Vlad Anghel, Anastasia Manole, Tristan, Anca Știrbacu, Alexandra Terzi și Tăietzel Ticălos, intitulată Is it wrong that I enjoy cutting people in Photoshop?.

Și dacă tot a venit toamna se redeschide și Fratelli Esspreso Bar by GensDuBien. Formatul s-a schimbat puțin, evenimentele culturalo-artistice rulând din acest sezon în serii de doar 3 zile. Mai puțin dar mai concentrat. Săptămâna aceasta o expoziție foto a lui Andrei Runcanu, un concert Lucia și muzici bune cât cuprinde.

Joi

Cei ce apreciază casele vechi ai Bucureștiului și nu numai, cunosc de acum proiectul Dincolo de Fațade. Dacă până acum ni se oferea doar șansa de a aprecia adevărate comori arhitecturale și istorice prin intermediul pozelor, de data acesta se merge mai departe și avem ocazia de a ne bucura pe viu de experiența unei excursii în trecut. Pentru că se deschide vizitatorilor Casa Costa-Foru, în cadrul evenimentului Fațadele sunt ale comunității. Inaugurarea noii locații, ce va fi deschisă publicului în perioada 17 septembrie – 15 octombrie, are loc joi, cu vernisajul expoziției Dincolo De Fațade, un recital de muzică clasică și un tur ghidat al casei.

Festivalul Enescu se apropie de final, însă iubitorii de muzici clasice mai pot accesa câteva evenimente interesante conexe în aceste ultime zile. Unul dintre ele este Proiectul N-escu, ce reprezintă o serie de variațiuni contemporane pe o temă dată de George Enescu.

Vineri – Duminică

Weekendul ăsta este unul eeextrem de plin. Pe de o parte avem Zilele Bucureștiului. Evenimentul debutează vineri cu Noaptea Albă a Filmului Românesc, cu filme precum De ce eu?, Aferim și chiar avanpremiera producției recente Autoportretul unei fete cuminți. 

Tot vineri, la Arenele Romane, are loc și concertul Roisin Murphy. Eu una nu sunt foarte convinsă de ultimul album, dar aș vrea să văd și live cam despre ce este vorba.

Sâmbătă e Noaptea Albă a Bucureștiului, cea de-a cincea ediție, cu instalații interactive şi instrumente audio-vizuale prin tot centrul. La asta se adaugă și iMapp Bucharest 2015, cu proiecțiile aferente pe Casa Poporului plus concerte care mai de care, dar mai ales Parov Stelar Band

Iar de vineri până duminică avem și Sound & Vision Festival, într-un loc nu tocmai întâlnit pe harta evenimentelor bucureștene, Gara Regală Băneasa. Muzici alternative, cu trupe precum Touluse Lautrec, The Mono Jacks, Jurjak, Frații Grime sau We Singing Colors.

Să vă văd cum vă împărțiți.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under Evenimente

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s