Agenda subiectivă. Săptămâna 21 – 27 septembrie.

Luni

Se lansează zilele acestea proiectul Ubuntu, ce promovează dezvoltarea dialogului intercultural, prin prezentarea a cinci culturi ale lumii. Incursiunea internațională debutează cu Săptămâna Culturii Africane, ce va implica o serie de lecturi, proiecții, expoziții și discuții desfășurate la Biblioteca Ion Creangă.

Iar mai pe seară, pentru o porție de muzici interesante, puteți da o tură prin Club Control, unde designerul Ioana Ciolacu ne prezintă viziunea sa creativă pe plan sonor de această dată. La Out of Control #18.

Marți

La Seneca Anticafe continuă serile de proiecții Ted cu substrat. De data aceasta despre Creierul îndrăgostit. Pentru minți și pentru inimi, despre analiza logică a sentimentelor ilogice.

Miercuri

La Fratelli Espresso Bar, miercuri seară vine Edmond Niculușcă, pe care mulți dintre noi îl cunosc ca amfitrion al organizației ARCEN. Cu această ocazie ne va povesti câte ceva despre Bucureștii de altă dată, fiind acompaniat de Vlad Miriță, ce-l va întruchipa pentru o seară pe bărbatul interbelic. În cadrul programului GensDuBien.

Joi

Club Control sărbătorește șapte ani de existență muzicală și pentru că e număr “rotund” se aniversează timp de trei nopți. Eu una aștept cu maximă nerăbdare prima seară, ca să o văd pe tânăra Nadine Shah. Nici vineri și sâmbătă nu-s de lepădat însă, pe scena nou renovată a clubului urcând Dean Blunt și Daniel Miller, printre alții. La Control 7 YRS.

Vineri

Fischermanns Orchestra descinde în Green Hours. Timp de două seri consecutive, una dintre cele mai cunoscute orchestre de stradă din Europa, cu toți cei 11 membri ai săi oferă un spectacol inedit în curtea de pe Calea Victoriei. Dacă în prima seară se vor auzi cântecele formației, vineri lucrurile vor lua o altă direcție într-o ședință experimentală live.

Sâmbătă

Ca de obicei, la final de septembrie, are loc Noaptea Caselor. Evenimentul cuprinde în acest an 18 locații, fiecare oferind câte ceva interesant pentru plimbăreții nocturni dornici de aventură. Printre casele deschise se numără și Home Mătăsari, Casa Jurnalistului sau Carol 53, iar eu, după ce am umblat un pic prin program aș recomanda Casa Costa-Foru și Colivia.

Duminică

Mai mult pentru fete, dar e loc și de băieți, la Impact Hub are loc Dichisar. Diverse chestii de cumpărat, câte ceva de mâncat, posibilități de relaxat și tatuat și, mă rog, tot soiul de alte treburi. Așa ca de duminică.

Alternativ sau complementar, Organic Days la J’ai Bistro, Cărturești Verona și Grădina OAR. Un soi de târg bio, eco, tradiționalo cu mâncări, produse și ateliere pentru cei interesați de asta.

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under Evenimente

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s