Agenda subiectivă. Săptămâna 12 – 18 octombrie.

Luni

Ce începe luni și durează toată săptămâna? Creative Est, primul festival autohton dedicat industriilor creative. Timp de șapte zile frumoase, cei interesați pot avea parte de o sumedenie de experiențe, de la conferințe și workshopuri, la petreceri și pop-upuri culinare. Activitățile se desfășoară în 9 spații bucureștene, printre care se numără Halele de la Industria Bumbacului, ARCUB, Biblioteca Națională și Mansarda Flaros.

Marți

Dacă mai există printre voi persoane care se îndoiesc de încălzirea globală chiar și după vara caniculară de care abia am scăpat, poate ar fi cazul să dea o fugă marți pe la Cinema Elvire Popesco, se proiectează documentarul Climatosceptiques. La guerre du climat, plus postdezbaterea aferenă. Așa, de informare.

Iar după, pentru cine mai poate, la Control are loc concertul Fierbințeanu, Modern Massive New Phase Live. În caz că numele nu e lămuritor, e vorba despre începutul unei noi etape estetice pentru grupul de experimental pop autohton.

Miercuri

Every day is like wednesday pentru că săptămâna asta vine să ne cânte la Sala Palatului însuși domnul Morrissey. Nu cred că e nevoie de alte prezentări. Bilete încă mai sunt, așa că serviți cu încredere. Și fără carne.

Iar după, pentru că dacă sunteți ca mine de la concert plecați cu chef de acțiune, dați o fugă prin Control, la after-party, cu Leo. How soon is now.

Joi

În caz că frigul ultimelor zile v-a cam epuizat psihic, mergeți joi la Sala Radio pentru o infuzie muzicală marocană, cu Hindi Zahra. Cu ocazia primului său concert la București, artista va promova noul său album Homeland, o împletire armonioasă de stiluri de la gypsy, la folk , la jazz sau blues.

Tot joi, așa mai pentru hipsteri cum ar spune unii, se lansează la Control prima ediție pe print a revistei Cockaigne. Îmi recunosc ignoranța și zic că nu știu mare lucru despre ea, dar din lista mea de prieteni de Facebook merg la această petrecere o grămadă de oameni avizați, așa că mă gândesc că ar putea fi interesant. Plus că se lasă și cu ceva muzică, cu vibe retrofuturist, de la Plurabelle, Disco Sigaretta și Batiscaf Radio vs. Glue Eyes.

Vineri

În caz că aveați chef de o petrecere altfel, vineri puteți da o fugă pe la bucharest [post:industrial], reuniune informală cu accente muzicale, în cadru neobișnuit. Adică în fabrica abandonată a fostei Uzine Faur. Ar putea fi interesant.

Dacă în schimb doriți ceva mai intim, eu zic să optați pentru J’ai Bistro, unde va pune muzică nimeni alta decât Gilda. Alle Gildei, de pe la orele 22, cu muzici care-s în mod sigur de calitate, pentru că Gilda știe ce trebuie.

Sâmbătă

Dacă e frumos afară, și eu cred că va fi, puteți face ceva ce sigur nu faceți în mod obișnuit, în prima zi a acestui weekend. De la orele 15, cu plecare de la Hanul lui Manuc, luați de faceți o plimbare Pe dealurile Bucureștilor. Un pic de aer liber și niscaiva istorie urbană nu vă strică.

Duminică

Și dacă tot sunt fostele fabrici în mare vogă, mai puteți accesa una pe final de săptămână. De data asta în hala Combinatului Fondului Plastic, unde se desfășoară Biennal for Emerging Arts Bucharest, în cadrul căreia șase artiști internaționali îți vor prezenta proiectele. Arte, performance-uri, chestii.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Evenimente

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s