Rothenburg ob der Tauber. La ţară în Germania.

Pot zice că am dezvoltat o mare pasiune pentru orășelele mititele și cochete, în care poți fugi pentru câteva ore sau o zi atunci când vizitezi un loc mai mare. Așa cum pentru Bruxelles există Bruges sau Ghent și pentru Amsterdam există Haarlem, pentru Nuremberg există Rothenburg ob der Tauber. Chipurile cel mai bine conservat oraș medieval al Germaniei, e un loc tare simpatic, numai bun pentru o excursie de-o zi. Cu trenul se ajunge într-o oră și ceva, asta dacă trenul vine la timp. Noi am avut ghinionul unei întârzieri neprevăzute, ce a determinat o oarecare panică, pentru că trenul nostru era ultimul și trebuia și schimbat. Însă, ceea ce părea inițial a fi o situație fără ieșire, s-a rezolvat destul de rapid în clasicul stil nemțesc. De la ghișeul de informații din gară, ni s-a chemat un taxi pentru stația în care trebuia să schimbăm și ni s-a dat și un soi de voucher cu care să-l plătim. Extraordinar aș zice, fiind obișnuită cu condițiile de pe la noi.

Așa că după aventura neplănuită și o noapte binevenită de somn, abia a doua zi ne-am ocupat de vizitarea propriu-zisă a orașului. Mă rog, mult spus oraș, pentru Rothenburg e un sătuc mai mare. Partea centrală este înconjurată de zidurile vechii cetăți și formată din case frumoase și colorate, una-două biserici, un turn și ceva restaurante și magazine. Tot ce trebuie să faci este să o pornești la pas pe străduțe, să mănânci un ștrudel cu mere sau un covrig cu piper de la Brot & Zeit (excelentă invenție), să te plimbi de-a lungul zidurilor și să te bucuri de atmosfera relaxată și de magazinașele cu suveniruri.

Mare lucru nu mai pot spune despre Rothenburg, doar că dacă îți place Sighișoara de exemplu, ar trebui să apreciezi și locul ăsta.

Despre cazare: Haus Karin. Recomandat! Nicio nemulțumire efectivă. Casă liniștită, cu grădină frumoasă, la 5 minute de zidurile orașului, la preț excelent, camere simple, dar curate, cu paturi comode, mic dejun exceeelent (e singurul loc în care printre chestiile oferite s-au regăsit untura, cum mâncam eu pe vremuri la bunici, și untul cu usturoi). Singura nemulțumire ar fi gazda oarecum severă, dar treci peste asta cu toate celelalte avantaje.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Călătorii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s