Agenda subiectivă. Săptămâna 14-20 decembrie.

Luni

Ca să vă începeți săptămâna în notă veselă și sărbătoristică, dar în niciun caz tradițională, mergeți la lansarea CD-ului Adei Milea cu Cântece de Iarnă. Cine o știe pe Ada știe despre ce vorbesc, cine nu o știe, să pună urechea să o cunoască. Bineînțeles că se lasă și cu cântare, cu Anca Hanu, Bobo Burlăcianu și Cristi Rigman drept companie. Puteți lua și copiii, sigur o să le placă.

Dacă totuși doriți ceva mai clasic, cu tente internaționale, dar tot în notă de sărbători, puteți încerca alternativa, concertul Eclats de Noël. Cu Maria Răducanu, acompaniată de Niko Meinhold și Chris Dahlgren, la Cinema Elvire Popesco.

Marți

Marțea e seara iubitorilor de carte săptămâna acesta. O opțiune este lansarea celei mai recente lucrări a lui Mircea Cărtărescu, Solenoid, la Humanitas Cișmigiu. Atenție, e pe bază de rezervare. A doua, pentru cititorii mai preocupați de artă, este Dubla lansare de la Galeria Tranzit, cu Brâncuși: O viață veșnică de Alexandra Croitoru și În acest pavilion se vede artă. România la Bienala de Artă de la Veneția (1907-2015) de Daria Ghiu.

Miercuri

Eu una nu găsesc nimic care să-mi trezească interesul pentru mijlocul de săptămână, așa că recomand o seară de pauză socială.

Joi

Cine și-a făcut rezervare din timp se poate bucura de marea avanpremieră a anului, Star Wars. Eu nu m-am numărat printre nerăbdători, dar cred că voi merge să văd un film, pentru că am cam rămas în urmă. Poate noul Steve Jobs, poate In the Heart of the Sea, mă orientez la fața locului, prin vreun mall, acum că alternativa cinematografelor de centru s-a cam dus.

Vineri 

În caz că nu ați prins cântările de la început de săptămână și nu ați intrat în atmosfera de sărbători încă, puteți face o încercare și cu Concertul Extraordinar de Crăciun susținut de Corul Regal vineri seară la Catedrala Sf. Iosif.

Pentru cei care au fost cu o seară înainte la Star Wars, există și varianta petrecerii tematice dedicată acestuia, din Grand Cafe Van Gogh.

Sâmbătă – Duminică

Cum e ultimul weekend înainte de sărbători, peste tot sunt târguri cu cadouri care mai de care. Aruncați un ochi pe la NOD Christmas Fair, deschis în perioada 18-22 la Nod Marketspace, și dați musai o fugă pe la Moș Dizainăr, care vă așteptă ca de obicei cu produse inedite și bine gândite, între 18 și 23 .

Pe nocturnă sâmbătă, se lasă și cu muzici. Nu, nu concerte de Crăciun, pentru că zic că au fost destule. Alternosfera la Arenele Romane sau The Mono Jacks în Club Control. După preferințe și posibilități.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Evenimente

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s